برخی خواص توت و توت خشک برای سلامت زیستن
تاثیر توت خشک در لاغری
توت خشک شیرین می باشد ولی چاق کننده نیست و علت این مسئله نیز وجود نوعی فیبر در ترکیب توت خشک می باشد که با احساس سیری و کاهش اشتها میل افراد را به خوردن غذا کم می کند و بدین ترتیب حجم کمتری از مواد خوراکی مصرف شده و فرد به سوی لاغری و تناسب اندام می رود .
نکته مهمی که در مصرف توت خشک بعنوان یک خوراکی لاغر کننده موجود است ، مبحث انرژی زا بودن این میوه می باشد که نیاز بدن را به استفاده حجم بالایی از غذاهای گوناگون کاهش می دهد .
درصد بالای فیبر موجود در توت سفید باعث می شود که میزان کلسترول خون کاهش یابد و بدین صورت هضم غذا نیز راحت تر شود .
با مصرف یک سوم فنجان توت خشک به صورت روزانه ، به اندازه ۲۰ درصد از نیاز فیبر بدن دریافت می شود و همچنین اضافه وزن به بار نمی آورد چرا که توت سفید هیچ چربی اشباع شده ای ندارد .
خواص توت خشک برای دیابت
ترکیب DNJ موجود در برگ توت سفید سبب می شود که میزان کمتری از قند مصرف شده وارد جریان خون شود و بیشتر از بدن دفع گردد .
همچنین در مطالعات ثابت شده است که DNJ در پیشگیری از دیابت نیز موثر می باشد و می توان با نوشیدن چای برگ توت به کنترل قند خون و جلوگیری از مبتلا شدن به دیابت نیز کمک کرد .
افراد مبتلا به دیابت به منظور پیشگیری از افزایش قند خون معمولا پرهیزهای زیادی می کنند که یکی از آنها استفاده از توت خشک بجای قند در نوشیدن چای است .
قند موجود در توت ، ماده ای به نام سوربیتول است که با اینکه برای کبد بسیار مفید است به دلیل اینکه بخشی از قند سوربیتول از متابولیزه شدن توسط کبد اصطلاحا فرار می کند و وارد جریان خون می شود ، اهمیت بسیار زیادی در بیماران دیابتی دارد چرا که سوربیتول می تواند وارد فضای خلفی عدسی چشم شود و به دلیل دارا بودن بار اسمزی بالا سبب افزایش فشار داخل کره چشم شود .
افرادی که در مراحل پیشرفته تری از بیماری دیابت قرار دارند ، در معرض کاتاراکت و فشار داخل چشمی قرار دارند .
این تصور که توت و کشمش از قند و شکر بسیار سالم تر می باشد منجر به این سوء تفاهم شده که می توان به هر میزان دلخواه توت و کشمش را بجای قند و شکر مصرف نمود .
مصرف کشمش و توت با وجود اینکه سالمتر از قند و شکر است ، نباید بدون حساب و کتاب باشد و اصولا مصرف قندهای ساده در بیماران مبتلا به دیابت نباید از ۵ درصد کل کالری رژیم غذایی بیشتر شود .
تامین قند مصرفی بدن توسط توت سفید برای بیماران مبتلا به دیابت بسیار جایگزین مناسبی بوده به شرط آنکه در مصرف آن زیاده روی نشود ، مصرف این خوراکی خوش طعم برای همه اشخاص مناسب می باشد ولی در افراد مبتلا به دیابت روزانه ۱ الی ۲ قاشق غذاخوری میزان مناسب مصرف می باشد .
و همچنین به این سبب که فروکتوز دیرتر جذب خون می شود ، توت را جایگزینی مناسب برای قند می دانند بنابراین توصیه شده است که بجای قند از توت خشک استفاده شود که البته توت سفید و تازه دارای قند کمتری نسبت به توت خشک می باشد و می تواند جایگزین خوبی برای قند مصرفی باشد .
استفاده بیش از حد آن نیز بخصوص در بیماران دیابتی همان قند مصرفی در افراد سالم می باشد بنابراین به هنگام استفاده باید دقت کرد و تعادل را رعایت نمود .